Mayank Feat. Gui Oliver: Mayank

Zo nu en dan ontstaat een nieuwe band door samenwerking van diverse muzikanten, die elk hun strepen al verdiend hebben. Zo lagen de Braziliaanse zanger Gui Oliver, de Zweedse gitarist Rolf Nordström (Perfect Plan), toetsenist/producer Alessandro Del Vecchio en drummer Nicholas Papapicco aan de oorsprong van Mayank, dat recent een titelloos debuutalbum uitbracht. Een fijne selectie aan internationale talenten uit de melodieuze rock scene op dezelfde golflengte. Auras, Gui’s band, tekende al een tiental jaar geleden bij Frontiers met hun debuutalbum ‘New Generation’, waardoor de Frontiers’ president de Braziliaanse zanger al een tijdje volgt. Kort daarna stopte de band er echter mee, maar Gui sloot zich later aan bij Landfall. Die Braziliaanse melodieuze band werd onder de aandacht van Frontiers gebracht door producer Alessandro Del Vecchio, die een sterke vriendschap met de band had ontwikkeld. De pandemische lockdowns werden het perfecte moment voor de twee om samen aan een plaat te werken. Alessandro nam bas, keyboard en achtergrondzang voor zijn rekening. Rolf Nordström (Perfect Plan) werd erbij betrokken om zijn uitstekende gitaarwerk en met drummer Nicholas Papapicco is de vierkoppige line-up compleet. Met Mayank kon Serafino de vocalist een ander platform geven om zijn verbazingwekkende melodieuze rockstem te laten horen, die doet denken aan Steve Perry, Jimi Jamison en Mickey Thomas. Het Journey-achtige nummer ‘Destiny Calling’ opent het album, dankzij de soulvolle vocalen. In vele nummers zet snarenplukker Rolf Nordström zich in de kijker zonder overdreven over te komen. Zijn gepolijst vingerwerk zorgt voor een ferm staaltje solerende melodieuze rock. Wat verder op het album staan ook meer AOR gerichte nummers. De afwisseling en het hoge niveau zorgen voor een erg knap debuut, wat met een dergelijke kwalitatieve line-up eigenlijk te verwachten was. Maar toch, gezien elke match gespeeld met worden en het verhaal van het vel en de beer soms meer voorkomt dan we willen, kunnen de vele nummers, met toppers zoals ‘Julia’s Smile’ en ‘Billy Is On The Run’ enkel bevestigen dat Mayank met scherp schiet en daarbij menige melodieuze rockfan zal raken met de fantastische combinatie van erg toegankelijke vocalen, sterk gitaarwerk en Alessandro’s laag suiker die alles zoet verteerbaar maakt. En ja, opnieuw die Italiaanse keyboardspeler zal je zeggen, maar de man zorgt voor een geluid in het genre dat erg vertrouwd klinkt. Kortom, met dit titelloze debuut levert de band een fantastisch juweeltje af waar elke fan van dit genre dol op zal zijn!

Rocking Klingon (85)

Frontiers Records FRCD 1145

Tracklist: 1. Destiny Calling 2. Billy Is On The Run 3. Miracle Mile 4. We Are One 5. Long Live The Soulless 6. Julia’s Smile 7. Sign Of Love 8. Hold On 9. From The Heart 10. Eternal Dream 11. Road To Paradise