Long Shadows Dawn: Isle Of Wrath

Long Shadows Dawn is een samenwerking tussen Doogie White (vocals) en Emil Norberg (gitaar). Doogie White heeft er reeds een lange carrière opzitten die hem o.a. Rainbow en Michael Schenker Fest omvat. Emil Norberg is vooral bekend als gitarist van Persuader, maar is ook een enorme fan van Ritchie Blackmore. Serafino Perugino, president van Frontiers Records, koppelde beide artiesten aan elkaar en wilde nummers horen in de stijl van Rainbow. En dat is precies wat Long Shadows Dawn aflevert op dit debuut. ‘Isle Of Wrath’ telt elf tracks die uitstekend passen bij wat Rainbow afleverde in de beginperiode met Ronnie James Dio als zanger. Nee, Doogie is niet Dio, maar hij weet perfect dat zelfde gevoel op te wekken. En nee, Emil is ook niet Ritchie, maar ook hier geldt hetzelfde: je hoort duidelijk de invloeden van die grootmeester zonder dat Emil hem gewoon na-aapt. Long Shadows Dawn zorgt dus voor elf uitstekende composities die een mix vormen van classic rock en melodic hard rock waar bass en drums voor de basis zorgen, waar krachtige cleane vocalen de dienst uitmaken, waar gitaarwerk in het teken van het nummer staat en waar gitaarsolo’s voor de kers op de taart zorgen. De keyboards zorgen voor een vollere sound en zorgen dat elk eventueel gaatje mooi wordt opgevuld. Natuurlijk ontbreken ook de keyboard / gitaar duels niet zodat Deep Purple en Rainbow echt nooit veraf zijn. Maar de twee grootste trekpleisters voor Long Shadows Dawn zijn ongetwijfeld de machtige stem van Doogie en het schitterend gitaarwerk van Emil. Zeker liefhebbers van Rainbow kunnen niet rond dit debuut heen. Check it out!

Luc Ghyselen (90)

Frontiers Records FRCD 1141

Tracklist: 1. Deal With The Preacher 2. Raging Silence 3. On Wings Of Angels 4. Star Riders 5. Hell Hath No Fury 6. Master Of Illusion 7. Hallelujah Brother 8. Steeltown 9. Never Wrote A Love Song 10. Where Will You Run To? 11. We Don’t Shoot Our Wounded