Sodom: Bombenhagel (ep)

Het Duitse thrash metal instituut dat Sodom toch wel is – je weet wel, een van de vier “groten” van de Teutonic thrash metal samen met Destruction, Kreator en Tankard – wilde deze drie tracks tellende ep uitbrengen net voor het festivalseizoen om er dan stevig mee te kunnen toeren. Helaas, driewerf helaas, zorgt het corona beestje nog steeds voor pakken moeilijkheden wat betreft concerten en festivals. Toch wilden de heren de fans deze drie tracks niet onthouden. Opener ‘Bombenhagel’ is een vernieuwde bewerking van hun klassieker, origineel uitgebracht in 1987 op het album ‘Persecution Mania’. Voor wie het origineel in de platenkast heeft staan: check de verschillen. Voor de anderen: ‘Bombenhagel’ is een stevig uit de kluiten gewassen energiek thrash metal nummer met knap gitaarwerk. ‘Coup De Grace’ schakelt een paar tandjes hoger qua snelheid zodat deze energieke en heel gedreven track wel zijn plaats zal opeisen tijdens een live concert van de heren. Daar sluit ‘Pestiferous Posse’ naadloos op aan zodat thrash metal fanaten, en dan zeker de fans van Sodom zelf, niet om heen deze ep kunnen. Wij kijken al uit naar nieuwe live concerten van Sodom!

Luc Ghyselen (88)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Bombenhagel 2. Coup De Grace 3. Pestiferous Posse