Grandeur: Aurea Aetas (ep)

Grandeur is een nieuw black metal project van Erech Leleth, een multi-instrumentalist en vocalist die je misschien kent van bijvoorbeeld Ancient Mastery, Golden Blood of Order of Ištar om het maar bij die voorbeelden te houden. Dit vijf tracks tellend debuut oment met ‘I: Acatalepsia’. Eerst nog wat aarzelend om vervolgens verschroeiend en furieus uit te pakken met een rusteloos en ongenadig hoog tempo. Je krijgt een pak energie en intensiteit over je heen gekapt. Helaas zijn wij niet zo’n fan van de schreeuwerige stem van Erech. Het tempo wordt toch, gelukkig, hier en daar wat gedrukt zodat er toch wat variatie te horen is, maar ons echt overtuigen … nee, dat doet Grandeur alvast niet met deze eerste track. Wat volgt zijn eigenlijk nummers die op dezelfde manier worden opgebouwd en gebracht. Het immens hoge tempo wordt sporadisch wat afgewisseld om toch iets van variatie te verkrijgen. De schreeuwerige stem moet je er wel bij nemen en die wordt nergens gewijzigd. Zo sporadisch een track uit deze ep in een selectie random gekozen nummers, dat kunnen we zeker waarderen, maar dit vijftal na elkaar is niet echt voor ons. En dan niet omdat ze kracht, gedrevenheid en / of duistere dreiging missen, maar wel omdat de schreeuwerige stem niet onze “cup of tea” is.

Luc Ghyselen (68)

Personal Records

Tracklist: 1. I: Acatalepsia 2. II: Grandeur 3. III: Ultimum 4. IV: Aurea Aetas 5. V: Cathedra