Necrosexual: Seeds Of Seduction (ep)

Necrosexual is een project van The Necrosexual (bass, gitaar, vocals) dat hij in 2011 in het leven riep om zijn visie op een mix van black metal en speed metal weer te geven. Hij debuteerde met ‘Grim 1’, een full-album uit 2018. In 2019 volgden twee ep’s, waarna hij nog een track afleverde voor de split ‘Six Feet Under Classics’. Nu volgt ‘Seeds Of Seduction’, een drie tracks tellende ep waar wij althans zo goed als niets aan hebben. Ja, je krijgt een portie black metal op speed te verwerken, maar wij missen de kille duisternis en de dreiging die normaal te vinden is bij black metal bands. Wat betreft zijn inbreng op gebied van speed metal, krijg je inderdaad momenten met een hoog tempo en krijg je de typische hoge vocale uithalen te horen. Maar ook dit gegeven passeert zonder dat er bij ons ook maar het kleinste vonkje overslaat. Sorry, Necrosexual lijkt ons leuk voor een heel kort momentje in een of andere duistere kroeg, maar van zodra je drankje uit is en je de kroeg hebt verlaten, ben je vergeten wat je gehoord hebt en, vooral, heb je er geen behoefte aan om het nog eens terug te horen.

Luc Ghyselen (20)

Folkvangr Records

Tracklist:1. Chaos Command 2. Screamin’ For The Steamin’ Demon Semon 3. A Long Time To Die