Fárbauti: Hulderdans (ep)

Na twee eerder uitgebrachte singles, die je ook op deze ep terug vindt, is Fárbauti aan zijn echte debuut toe gekomen. De ep ‘Hulderdans’ telt vier tracks die een mix vormen van atmospheric black metal en death metal. Inspiratie over de teksten vond Skuggimaðr, de enige persoon achter dit project, in oude Noorse gedichten die hij vertaalde naar de klassieke Noorse taal, aangevuld met eigen ideeën omtrent de donkere gedachten bij de mensheid. Puur muzikaal kunnen we ons wel vinden in de afwisseling van agressief beukend death metal geweld, kille en dreigende black metal fragmenten, én rustiger atmosferische stukjes. Helaas zijn we niet telkens honderd procent overtuigd van het vocale aspect dat wel zijn momenten heeft, maar ons toch wat afschrikt wanneer Skuggimaðr het op een schreeuwen zet. Toch gaan we dit ‘Huldermans’ niet bij het afval zetten, want daarvoor vinden we het geheel toch te goed. We kunnen dus stellen dat Fárbauti een vier tellend schijfje heeft afgeleverd dat als een visitekaartje dienst kan doen. Het is nu aan u en ons om te kijken of we daar nog meer willen van horen. Als sommige stukken geschreeuw wat anders gaan klinken, zijn wij alvast bereid om Fárbauti extra aandacht te geven.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. Nakne Føt På Råtten Lyng 2. Berget Må Åpna Seg 3. Slep Meg Til Hel 4. Hymeskvæde