L.A. Guns: Cocked And Loaded Live

Het Amerikaanse L.A. Guns werd in 1983 boven het doopvont gehouden. De band met als centrale artiest gitarist Tracii Guns zorgt voor een mix van hard rock en glam metal en bleef toch wel wat in de schaduw staan van bands als Mötley Crüe en W.A.S.P. Toch boekte de band zijn successen en dan vooral in het thuisland. Terwijl de heren aan het werk waren aan een nieuw studio-album zorgde covid voor een slechte nasmaak, want de heren hadden ook een tournee gepland om de eenendertigste verjaardag te vieren van het ‘Cocked And Loaded’-album. Uiteindelijk werd een concert opgenomen en live gestreamd nar de huiskamers. Deze show, opgenomen in de Fremont Country Club in Las Vegas, Nevada, krijg je nu te horen op dit album. Net iets meer dan een uur lang werken de heren van L.A. Guns – Tracii Guns (gitaar), Phil Lewis (vocals), Scot Coogan (drums), Ace Von Johnson (gitaar) en Johnny Martin (bass) – zich uit de naad om hun fans te bekoren. Alle nummers van het originele ‘Cocked And Loaded’-album (1989) komen aan bod met uitzondering van ‘Letting Go’ en ‘I’m Addicted’ zodat fans van de band zich kunnen gaan opmaken om de originele versies te gaan vergelijken met deze nieuwe live versies. Zelf zijn we nooit “weg” geweest van L.A. Guns, wegens het feit dat we nooit echt achter de toch wat gepolijste sound van dit subgenre hebben gestaan. Oké, we begrijpen best wel dat er een heel pak fans voor te vinden zijn, maar omdat we toch wat originaliteit en kracht misten, bleven we het (sub)genre wat vanop afstand volgen. Ook al het feit dat vele van die bands toen successen scoorden, dankzij vooral de clips op MTV, met de ballades uit hun albums, deed bij ons eerder de wenkbrauwen fronsen. Zo dus ook L.A. Guns. Ook dit album vinden we maar zus en zo, ook al omdat het raspende stemgeluid van Phil ons niet echt ligt en we overduidelijk een pak kracht en energie missen in de naar onze smaak te gepolijste sound. Maar, nogmaals, fans van de band en het (sub)genre zullen hier waarschijnlijk genoeg aan hebben om ook dit album aan hun collectie toe te voegen.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records FRCD 1129

Tracklist: 1. Slap In The Face 2. Rip And Tear 3. Sleazy Come Easy Go 4. Never Enough 5. Malaria 6. The Ballad Of Jayne 7. Magdalaine 8. Give A Little 9. Speed 10. 17 Crash 11. Showdown (Riot On Sunset) 12. Wheels Of Fire 13. I Wanna Be Your Man