Eerste editie van Belgian Blast Festival.

Op 4 september is er voor de allereerste keer het Belgian Blast Festival in OC De Corenaar te Desselgem. Vanaf 16u00 uur tot ongeveer 23u30 worden daar zeven Belgische bands verwacht. Tijd dus voor een puur Belgisch metalfeestje.

Entheogen mag aftrappen. Deze band werd in 2017 opgestart in de buurt van Gent en zorgt voor progressive metal, al zorgt men ook voor wat zijstapjes doom, black metal, death metal en post rock.

At The Front draait al wat langer mee in de vaderlandse metalscéne, want sinds 2014 kan je deze thrash en groove metal band op tal van podia aan het werk zien en horen.

Ook Primal Creation staat voor thrash metal. Dit gezelschap is er reeds sinds 2007 en zorgde reeds voor een ep en twee full-albums waarvan ‘News Feed’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is.

Het West-Vlaamse Fields Of Troy staat voor een mix van alternative rock en metal en beschikt in de persoon van Louis Soenens over een charismatische frotman. De band zorgde reeds voor twee ep’s en een full-album.

Woyote is een compleet nieuwe naam bij MUSIKA, al weten we wel dat ene Mickey Doley (Channel Zero) ook hier gitarist van dienst is. Is dit ook de muzikale stijl die we mogen verwachten?

Het origineel uit de buurt van Brugge afkomstige After All is er reeds sinds 1990 om hun visie op thrash metal te verkondigen. De band kende dan ook al een heel pak wisselingen in de line-up, maar dat belette After All niet om toch al een stevige discografie uit te bouwen met o.a. negen full-albums waarvan ‘Waves Of Annihilation’ (NoiseArt Records) uit 2016 het meest recente is.

Ook Cowboys & Aliens werd origineel in de buurt van Brugge opgestart, maar dit gezelschap kiest voor een volledig ander muziekstijl: een mix van stoner rock en metal. Cowboys & Aliens is er al sinds 1996 en zorgde reeds voor vijf full-albums waarvan ‘Horses Of Rebellion’ (Polderrecords) uit 2019 het meest recente is.

Meer info omtrent dit festival vind je o.a. op https://www.facebook.com/events/430376577765241