Eternal Silence: Timegate Anathema

Eternal Silence komt na vier jaar aandraven met hun vierde langspeler. Mogelijks kent u de band niet. Deze Italiaanse symfonische gothic metal band werd opgericht in 2008 in Varese. Het mooie Varese is de hoofdstad van Insubrië, de officieuze naam rond het gebied van de grote meren in het Noorden van Italië en Zwitserland, of het oorspronkelijke grondgebied van de Insubriërs, de Keltisch stam die Mehdlhan stichtte, nu beter bekend als Milaan. De schoonheid van het gebied vinden we ook terug in de muziek van Eternal Silence, dat eerder al via Underground Symphony en Sliptrick Records geweldige albums op ons losliet. Ook ‘Timegate Anathema’ opent geruststellend en majestueus met ‘Musa’. De samenzang tussen Marika Vanni en Alberto Cassina, mag er wezen. Misschien denk je dat je het al allemaal eens gehoord hebt. Dit is kritiek waar ik in zou kunnen komen. Maar ik stel voor om toch maar te proberen te genieten van deze uitstekende band. Ik mag ook gerust stellen dat het symfonische een groot aandeel heeft in de meeste songs. In totaal zijn er tien songs die voldoende vorm en inhoud hebben. Rockshots Records zag er zeker graten in en taste toe. De wereld bestormen met dit album zal niet gebeuren, maar een of ander podium opluisteren middels het nieuw album zie ik wel plaatsvinden. Het probleem van zovele (Italiaanse) bands is “Up North” geraken en door de lage landen, Duitsland en Scandinavië te toeren. Wat mij betreft zijn ze welkom in deze regionen. Met plezier voeg ik ‘Timegate Anathema’ toe aan mijn collectie. Wees snel als je dit album wilt, want Rockshots staat nu ook niet meteen bekend voor oneindige oplagen.

Frederik Blieck (80)

Rockshots Records

Tracklist: 1. The Way Of Time 2. Edge Of The Dream 3. Ancient Spirit 4. Heart Of Lead 5. Lonely 6. Glide In The Air 7. Rain 8. My Soul Sads Until Dead 9. Firefly 10. Red Death Masquerade