Malacoda: The Strain (ep)

Het Canadese Malacoda zit in een creatieve periode want deze vier tracks tellende ep is het tweede werkstuk dat de heren dit jaar op de markt brengen. Malacoda staat muzikaal voor gothic metal, een (sub)genre waar we niet altijd vol achter staan. Ook de vier tracks op dit schijfje kunnen ons maar matig bekoren ondanks de vele tempo en ritmewisselingen en de afwisseling in de vocalen tussen rauw, clean en koorzang. Opener en titelnummer zet al meteen de toon en ondanks al die afwisselingen kan het nummer ons niet de meer dan zeven en een halve minuut boeien. Daar zijn vooral de vocalen debet aan, maar ook de soms vrij lang uitgesponnen muzikale passages kunnen ons zeker niet ten volle overtuigen. De hierop volgende nummers – ‘Crimson Peak’, ‘Where Shadows Play’ en ‘Mind Flayer’ – zijn, ondanks de kortere speelduur, een beetje in hetzelfde bedje ziek naar onze smaak. Maar, nogmaals, gothic metal is zeker niet ons favoriete (sub)genre, dus liefhebbers van deze stijl, kunnen / mogen gerust wat extra’s gaan bijtellen.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1 The Strain 2. Crimson Peak 3. Where Shadows Play 4. Mind Flayer