Heavy Temple: Lupi Amoris

Het sinds 2012 actieve Heavy Temple, een gezelschap opgebouwd rond vocaliste en bassiste Elyse Mitchell die de artiestennaam High Priestess NightHawk heeft aangenomen, komt nu pas met een eerste full-album op de proppen. Nochtans laat dit gezelschap – naast de frontvrouw hoor je hier Baron Lycan op drums en gitarist Lord Paisley – af en toe al wat werk vrij middels een split, twee ep’s en wat singles. ‘Lupi Amoris’ telt slechts vijf tracks die samen goed zijn voor iets meer dan een halfuur zwaar beukend en slepend geweld die een mix vormt van doom en psychedelica. Opener ‘A Desert Through The Trees’ zet meteen de toon en zorgt voor een zwaar en krachtig, maar slepend geluid dat langzaam bezit van je neemt. Drums en bass zorgen voor een immens stevige basis waarop de slepende riffs worden neergezet. Meteen de passende omlijsting voor de mooie, diepe stem van Elyse. Voeg daar dan een knappe gitaarsolo aan toe en je zit meteen goed voor de eerste vijf minuten plus. Maar ook de hierop volgende tracks zijn een pak van hetzelfde laken. En zonder echt in herhaling te vallen zorgt het drietal van Heavy Temple met ‘Lupi Amoris’ voor een heel intense en beklijvende luisterervaring die zowat hypnotiserend werkt. Vooral het gitaarwerk van Lord Paisley is bijwijlen om vingers en duimen bij af te likken. Maar ook de stem van deze High Priestess NightHawk mag er best zijn en voldoet perfect aan alle noden die de nummers nodig hebben. Met andere woorden, wij vinden dit vijf tracks tellend werkstuk van Heavy Temple een indrukwekkend, zij het vooral erg genre gebonden, werkstuk. Een echte “must have” dus voor liefhebbers van doom en / of psychedelica.

Luc Ghyselen (90)

Magnetic Eye Records MER 087

Tracklist: 1. A desert Through The Trees 2. The Wolf 3. The Maiden 4. Isabella (With Unrelenting Fangs) 5. Howling Of A Prothalamion