Chalice Of Sin: Chalice Of Sin

Zo nu en dan tovert Frontiers Music president Serafino Perugino een nieuw project uit zijn immense hoed. Een heel pak van die projecten, die hij zo creëert en opvolgt, zijn een schot in de roos. Chalice Of Sin is ook al zo’n project met vocalist Wade Black, je misschien bekent van bijvoorbeeld Crimson Glory of Seven Witches, als de centrale figuur. Dat de man een aardig stukje kan zingen bewees hij al eerder, maar nu wordt hij omringd door vakmensen die stuk voor stuk de klappen van de zweep (van Serafino?) kennen. Zo maken dit keer Martin Jepsen Andersen (gitaar) en Mirkko De Maio (drums) hun opwachting, terwijl Alessandro Del Vecchio (bass, keyboards) ook de honeurs als producer waar neemt. Elf tracks op dit titelloos debuut zijn het resultaat en dat de muzikanten stuk voor stuk hun instrument onder de knie hebben, kan je al raden. De focus ligt hier dan eigenlijk meer op de wat rauwe, maar nog steeds krachtig klinkende, stem van Wade. Dat het viertal mooi binnen de lijntjes kleurt van traditional heavy metal doet niets af van de verdiensten van de heren. Je krijgt mooi opgebouwde nummers te horen waar kracht en melodie samenkomen – we hadden niets anders verwacht met een producer als Alessandro. Veel hangt dan ook af of je al dan niet het stemtimbre van Wade kan appreciëren. En daar knelt het schoentje toch wel een beetje bij ons. Hé, ja, we weten het: de man kan inderdaad een aardig stukje zingen, maar na een paar nummers krijgen we toch de indruk dat er meer had ingezeten als een ander vocalist die knappe composities had ingezongen. Het is immers zo dat we toch denken dat Wade zijn stem soms tot over het randje moet duwen om sommige lijnen aan te kunnen. Maar, hé, niet getreurd, als je je daar niet aan stoort, krijg je knappe composities waar kracht, melodie en heel wat energie van af druipen. Naar onze smaak is deze Chalice Of Sin dus niet echt een schot in de roos, maar daar Serafino wel mee kunnen leven.

Luc Ghyselen (70)

Frontiers Records FRCD 1127

Tracklist: 1. Chalice Of Sin 2. Great Escare 3. Whisky 4. Miracle 5. Sacred Shrine 6. Ashes Of The Black Rose 7. Through The Eyes Of A Child 8. I Stand 9. The Show 10. The Fight 11. Nightmare