Dirkschneider & The Old Gang (3 track single)

Dirkschneider & The Old Gang is een “nieuwe” band bestaande uit muzikanten die vroeger reeds samenwerkten en die furore maakten onder namen als Accept, U.D.O., Sinner en Dirkschneider. Dat het zestal – Udo Dirkschneider (vocals), Peter Baltes (bass, vocals), Stefan Kaufmann (gitaar), Mathias Dieth (gitaar), Sven Dirkschneider (drums, en natuurlijk zoon van …) en Manuela Bibert (vocals) – trouw blijft, onder het motto “schoenmaker, blijf bij je leest”, aan wat ze het best kennen, het creëren van traditional heavy metal, zal je natuurlijk niet verbazen. De drie tracks die je zodoende te horen krijgt op deze single – ‘Face Of A Stranger’, ‘Every Heart Is Burning’ en ‘Where Angels Fly’ – kunnen evengoed achtergebleven nummers uit de gloriedagen van heavy metal of uit de koelkasten van een van de eerder genoemde bands waar het gezelschap furore bij maakte, maar dan wel geproduceerd met de moderne middelen. De stem van Udo is natuurlijk herkenbaar uit de duizenden en de wisselwerking met de stemmen van Peter en vooral van Manuela zorgt ervoor dat elk nummer een vernieuwend accent mee krijgt. De overige muzikanten zorgen voor de heel stabiele, melodieuze en toch krachtige ondersteuning. Dus, ben je liefhebber van melodic heavy metal of traditional heavy metal in het algemeen, check dan deze tracks. Wat zou je nog meer kunnen wensen? Och, ja, toch maar een full-album?

Luc Ghyselen (85)

AFM Records

Tracklist: 1. Face Of A Stranger 2. Every Heart Is Burning 3. Where Angels Fly