Lee Aaron: Radio On!

De Canadese vocaliste Lee Aaron, geboren Karen Lynn Greening, kwam als tiener terecht in een bandje dat de naam Lee Aaron had, een naam die ze zichzelf aanmat en de rest blijkt geschiedenis, want het eerste full-album, The Lee Aaron Project’, opende pakken deuren en zorgde voor de start van een roemrijke muzikale carrière. Vooral in de jaren tachtig, en ook wel begin jaren negentig, zorgde ze voor een reeks knappe albums die hard rock / classic rock liefhebbers konden boeien en hit successen opleverden als ‘Metal Queen’, ‘Call Of The Wild’ en ‘Bodyrock’. Later koos ze bewust voor een meer mainstream carrière en switchte ze muzikaal tussen pop en jazz, tot ze in 2016 opnieuw in rock middens ophef maakte middels het ‘Fire And Gasoline’-album. Met ‘Radio On!’ blijft ze hard rock / classic rock fans bespelen. De twaalf tracks op dit album klinken fris en werden in een tijdspanne van zo’n twee dagen gecomponeerd en uitgeschreven. De afwerking gebeurde dan weer, door de covid perikelen die we allemaal kennen, in de thuis studio’s van de band – naast vocaliste Lee Aaron hoor je ook gitarist Sean Kelly, bassist Dave Reimer en drummer John Cody. Het viertal zorgt voor knappe nummers die elke hard rock liefhebber zal bekoren dankzij de stevige maar soepele basis van bass en drums, de knappe riffs en de heel melodieuze inventieve gitaarsolo’s. Maar de grootste kracht van deze nummers zit hem toch in de nog steeds fantastische stem van Lee Aaron zelf. Dat de dame de zestig nadert zou je hier bijlange niet durven zeggen. Vanaf opener ‘Vampin” wordt je meegesleurd op een knappe muzikale stevig rockende reis met een paar rustiger momenten om even extra lucht te happen. De stem van Lee zorgt ervoor dat je al meteen op je gemak voelt en de overige muzikanten zorgen voor de passende nauw aansluitende begeleiding. Je wordt pas losgelaten door het viertal na de laatste tonen van de afsluiter, de mooi opgebouwde ballade ‘Twenty One’. Kortom, ‘Radio On!’ van Lee Aaron is een knappe aanvulling op haar discografie en verdient een plaatsje in jouw hard rock / classic rock collectie.

Luc Ghyselen (88)

Metalville MV 0278

Tracklist: 1. Vampin’ 2. Soul Breaker 3. Cmon 4. Mama Don’t Remember 5. Radio On 6. Soho Crawl 7. Devil’s Gold 8. Russian Doll 9. Great Big Love 10.Wasted 11.Had Me At Hello 12. Twenty One