The Lords Of Altamont: Tune In, Turn On, Electrify

The Lords Of Altamont, een band die in 1999 werd opgestart door leden van The Bomboras, is met ‘Tune In, Turn On, Electrify’ toe aan een zevende full-album. Het is een beetje een komen en gaan bij dit gezelschap waar Jake “The Preacher” Cavaliere (vocals, organ) zowat de enige constante factor is. Op muzikaal vlak zorgt dit gezelschap steevast voor een mix van garage rock, punk rock en glam die overgoten wordt met een stevige saus van psychedelica. Op het nieuwste album levert dit elf nummers op die uitnodigen tot een heel stevig feestje. Zet je verstand op nul, zouden we stellen, en laat je gaan. Opener ‘Living With The Squares’ zet meteen de toon: hard, krachtig, no nonsense rock ‘n’ roll. Sommige nummers komen wat rommelig over maar dat is gewoon de stijl en de sound die The Lords Of Altamont uitstralen. Wij zijn er soms wel voor te vinden al willen we meteen ook optekenen dat de orgel van de frontman naar onze smaak te veel op de voorgrond komt en zo soms de overige instrumenten wat ingesneeuwd raken. Al is dit waarschijnlijk voer voor muggenzifterij. Toch vallen ook niet alle ideeën van het gezelschap hier in goede aarde. Zo vinden we sommige soundscapes (o.a. de twee die de intro’s vormen voor de twee laatste nummers) maar zus en zo. Zo moeten we besluiten dat ‘Tune In, Turn On, Electrify’ zijn momenten heeft, maar dat we er toch nog iets meer hadden van verwacht. Maar voor de echte fans van rauwe en ruige garage rock overgoten met psychedelica zal dit elftal wel voldoen.

Luc Ghyselen (68)

Heavy Psych Sounds HPS 172

Tracklist: 1. Living With The Squares 2. Burn Me Out 3. Million Watts Electrified 4. We’ll Never Leave (This World Alive) 5. Levitation Mind 6. Blast For Kicksville 7. Soul In Flames 8. I just Want 9. Lost In The Future 10. Movin’(Goat’s Revenge) 11. Mud (Wet Brain)