Toto: With A Little Help From My Friends

Toto en The Players Club kondigden onlangs de wereldwijde release aan van ‘With A Little Help From My Friends’. Het gezelschap heeft de speciale avond van 21 november 2020 vastgelegd. Dankzij innovatie is dit samenhorigheidsgevoel toch niet volledig verdwenen. Elk optreden is in dat opzicht altijd bijzonder. De momenten waar je pure emotie beleeft moet je koesteren en zo ook toen de klassieke Amerikaanse groep via internet voor een live publiek optrad. Bijzonder omdat het echt een wereldwijd evenement was en toch dat pure gevoel van liefde met zwier en stijl liet zien. Met meer dan veertig jaar ervaring op de teller hoeven we Toto eigenlijk niet meer voor te stellen. De getalenteerde rockers hebben zich al in vele albums bewezen. Anno 2021 zijn grondleggers Steve Lukather en David Paich nog altijd van de partij. Samen met Joseph Williams vormen ze de vocale kern van de band. Nieuwe bandleden bassist John Pierce (Huey Lewis And The News), drummer Robert “Sput” Searight (Ghost-Note / Snarky Puppy) en toetsenist / achtergrondzanger Steve kwamen er onlangs bij voor dit volgende hoofdstuk in de Toto geschiedenis. De stempel die 2020 gedrukt heeft, zal niemand ontgaan zijn. Maar we moeten ook denken aan degenen die ons geholpen hebben tijdens . We spartelen er ons door met een sprankeltje hoop en die vinden we soms op kleine plaatsjes. Zo kan ‘With A Little Help From My Friends’ zijn bijdrage doen om terug te (her)leven, te lachen en positief te blijven. Met enkele klassiekers zet de band een optreden neer met vernieuwde krachten. Na ‘Till The End’ kwamen de wereldhits ‘Hold The Line’ en ‘Pamela’. Alhoewel de vocalen nog steeds erg goed en krachtig zijn, valt het op dat soms de hogere regionen al dan niet bewust gemeden worden. Daardoor krijgen we een andere versie, al moet deze niet onderdoen aan het oorspronkelijke dat al in 1988 door David Paich en Joseph Williams geschreven werd. Toch benieuwd om de versie met beeld te zien want de bindteksten en momenten tussen de nummers zijn vaak ook leuk. Nog zo’n wereldhit is ‘Stop Loving You’, die ook hier op een voortreffelijke wijze gebracht werd. Daarna neemt de band mooi de tijd om zichzelf voor te stellen. Vlak voor ze afsluiten kwam natuurlijk nog ‘Rosanna’, maar met de cover van The Beatles ‘With A Little Help From My Friends’ sluiten ze het optreden na een dik uur af. Het blijft een eigenaardig gegeven dat live nummers telkens zonder applaus bekroond worden.

Rocking Klingon (80)

The Players Club / Mascot Label Group

Tracklist: 1. Till The End 2. Hold The Line 3. Pamela 4. Kingdom Of Desire 5. White Sister 6. You Are The Flower 7. I Won’t Hold You Back 8. Stop Loving You 9. Band Introductions 10. Home Of The Brave 11. Rosanna 12. With A Little Help From My Friends