Rhapsody Of Fire: I’ll Be Your Hero (ep)

Het Italiaanse gezelschap brengt een vervolg in hun symfonische power metal trilogie, die ze in 2019 met hun album ‘The Eighth Mountain’ begonnen. De line-up bestaat uit zanger Giacomo Voli, keyboardspeler en producer Alex Staropoli , gitarist Roby De Micheli , bassist Alessandro Sala en drummer Manu Lotter. Alexandre Charleux stond in voor de prachtige cover. De opnames hadden plaats in de Greenman Studios. Deze ep bevat slechts één nieuw nummer ‘I’ll Be Your Hero’ die je een viertal minuten vastpakt en alle kanten van melodieuze symfonische metal laat horen. Het begint met een samenzang, en via een schreeuw rolt het melodieuze en catchy refrein van het nummer je oren binnen. Zelf schrijven ze over een nieuwe episode in epische symfonische metal, waar ze Hollywood-achtige klanken combineren met metal muziek. De zanglijnen van Giacomo Voli gaan vlotjes de hoogte in, dit ondersteund met knap gitaarwerk op een melodieus ritme. Toch best een nummer om mee uit te pakken. Daarnaast bevat de ep nog zeven andere nummers. De Japan Bonus track ‘Where Dragons Fly’ is in tegenstelling met de opener, een ingetogen ballad, die in de refreinen plots kracht bijkrijgt. Die combinatie is verrassend, maar knap gevonden. Verder nog twee energieke live nummers ‘Rain Of Fury’ en ‘The Courage To Forgive’, opgenomen tijdens die ‘The Eighth Mountain’-tour in 2019. Ze sluiten af met alle vier de versies van de ballade ‘The Wind, The Rain And The Moon’. Eerst de eerder uitgebrachte Engelse versie, gevolgd door een Italiaanse, Spaanse en Franse versie. Het zet de indrukwekkende vocale capaciteiten centraal, maar metal is toch ver te zoeken. Of deze verzameling nummers samen met het nieuwe nummer nu genoeg materiaal was voor een ep kon mij alvast niet overtuigen, maar dat neemt niet weg dat de nieuwkomer een erg knap nummer is dat wellicht nog brokken zal maken.

Rocking Klingon (80)

AFM Records

Tracks: 1. I’ll Be Your Hero 2. Where Dragons Fly 3. Rain Of Fury (Live) 4. The Courage To Forgive (Live) 5. The Wind, The Rain And The Moon 6. Senza Un Addio 7. Sin Un Adios 8. La Force De Me Battre