Tommy’s Rocktrip: Beat Up By Rock ‘n’ Roll

‘Beat Up By Rock ‘n’ Roll’ is het debuutalbum van drummer Tommy Clufetos, een man met een cv om “u” tegen te zeggen, want hij was te horen achter Alice Cooper, Ted Nugent, Rob Zombie, John 5 en Ozzy Osbourne. En wie de afscheidstournee van Black Sabbath zag, zag ook daar Tommy Clufetos aan het werk. Met Tommy’s Rocktrip krijg je elf middelmatige hard rock nummers te horen waar de clichés met elkaar in gevecht zijn om voorrang te verkrijgen. Naar onze smaak dan toch, want we vinden elk nummer om te beginnen veel te lang uitgesponnen. Verder krijg je een degelijke ritmesectie te horen, komen de riffs niet boven het gemiddelde en lijkt het net alsof we elk idee al eerder (en beter) hebben gehoord. Ook de opvulling van de keyboards blijkt nergens voor een extra accent te zorgen, terwijl de gitaarsolo’s ons ook al bekend in de oren klinken. Rest ons nog de vocalen en alhoewel Eric Dover ook al een cv om “u” tegen te zeggen kan voorleggen (o.a. Jellyfish, Slash’s Snakepit, Alice Cooper en Imperial Drag) blijven we ook hiermee op onze honger zitten. De drie tracks waar Tommy zelf de honeurs waarneemt zijn ook al niet bijzonder of echt het vermelden waard. Sorry, maar we denken dat we al heel wat knappere releases in dit (sub)genre hebben gehoord dit jaar. Dit debuut van Tommy’s Rocktrip zal al snel achteraan de platenkast stof liggen verzamelen.

Luc Ghyselen (50)

Frontiers Records FRCD 1122

Tracklist: 1. Heavy Load 2. Welcome To The Show 3. You Got The Cash, I Got The Flash 4. Make Me Smile 5. Do It Again 6. Kid Blood 7. Don’t Be Afraid 8. Beat Up By Rock N’ Roll 9. Got To Play Some Rock N’ Roll 10. The Longevity 11. Power Of Three