Austin Stambaugh: The Magnolia Sessions

We hadden het al een aantal keer over de reeks “The Magnolia Sessions” van het label Anti-Corporate Music waar artiesten solo hun ding mogen komen doen onder een grote magnolia boom met eigenlijk enkel een pak krekels en andere insecten als toehoorders. Folk, bluegrass, blues komen aan bod maar dan wel in de donkere, en meestal best wel diep in je ziel kervende, variant ervan. Austin Stambaugh is de volgende artiest in deze setting. Deze in Nashville residerende folk artiest zorgt hier acht tracks, maar toch klikt het niet echt met ondergetekende, terwijl we eigenlijk best wel openstaan voor deze speciale settings (zie onze vorige reviews van albums in deze reeks). Austin Stambaugh‘s nummers kabbelen mooi verder en proberen ons diep te raken, maar blijven net onder de oppervlakte steken. Misschien ligt het aan de nummers zelf die ons minder bekoren, of ligt het toch aan stem timbre van Austin dat ons net echt bevalt. In ieder geval vinden we dit duidelijk het minste album tot nu toe en het je echt aanraden zullen we dit keer dan ook absoluut niet doen. We zijn best wel tevreden dat we nog eens het “publiek” hoorden, we horen ook hier en daar een muzikaal fragment dat ons wel pakt, maar reeds korte tijd later stellen we vast dat onze aandacht weg smelt. En daar is het stem timbre van Austin, naar ons idee, toch de grootste boosdoener aan.

Luc Ghyselen (40)

Anti-Corparate Music

Tracklist: 1. God Please Save My Soul 2. Do Your Best With What You Have Now 3. My Fear Of God 4. Every Bit Of Your Luck 5. I Still Wonder 6. Only One Can Do 7. With Your Help 8. Come On And Look At What You’ve Done