Season Of Dreams: Heroes

Season Of Dreams werd pas in 2018 opgestart en zorgde met een fel gesmaakt debuutalbum, ‘My Shelter’ (2020), voor heel wat deining in melodic metal / power metal kringen. Nu is het gezelschap, dat ondertussen herleidt is van een trio naar een duo, er reeds terug met een knappe opvolger. Jean Michel Volz (zowat alle instrumenten) en Johannes Nyberg (vocals, keyboards) zijn dus duidelijke de drijvende krachten achter Season Of Dreams. De heren kiezen er op dit tweede album voor om een aantal gasten op te roepen en die kwijten zich stuk voor stuk heerlijk van hun taak. Kristoffer Göbel (Six Foot Six, Falconer) zorgt voor een vocale bijdrage, maar het zijn de gitaristen die met de meeste aandacht gaan lopen. Zo maken Jimmy Hedlund (Falconer), Nils Courbaron (Sirenia), Olivier Lapauze (Heavenly), Mikael Dahl (Crystal Eyes), Emil Norberg (Persuader, Savage Circus) en Martin Floberg (Enbound) hun opwachten en zorgen ze stuk voor stuk voor de schitterende gitaarsolo’s die in elk nummer opnieuw langskomen. Maar een gitaarsolo alleen maakt natuurlijk nog geen volwaardig nummer en de twee masterminds achter Season Of Dreams zorgen hier voor de rest. Knappe composities die aanstekelijk klinken en kracht aan melodie koppelen, uitstekende en krachtige vocalen, schitterende soepele en stevige basis van bass en drums, én dat alles afgewerkt met toetsen keyboards die alle eventuele gaatjes opvullen en zorgen voor een vollere sound. Nee, we weten het ook wel: vernieuwend is het niet. Maar dat hoeft ook niet, als het aangebodene goed, krachtig, melodieus en aanstekelijk klinkt. Season Of Dreams zorgt met ‘Heroes’ voor tien tracks die erom vragen om meegebruld te worden, om je luchtgitaar te bewerken, om pretentieloos volledig uit de bol te gaan, … Kortom die erom smeken om live gehoord te worden zodat een stevig metal feestje ontstaat. We willen je ook nog meegeven dat het titelnummer ‘Heroes’ een eerbetoon is aan alle medewerkers in de zorg die zo’n enorm werk hebben verricht (en nog steeds verrichten) in de strijd tegen corona! Liefhebbers van melodic metal en / of power metal hebben er met dit tweede full-album van Season Of Dreams een heel knap, aanstekelijk en catchy album bij dat geen seconde verveelt.

Luc Ghyselen (85)

Pride & Joy Music PJM 12548

Tracklist: 1. Shadowreaper 2. Heroes 3. Legions Of The Werewolves 4. Princess Of The Dark 5. Season Of Dreams 6. Light Comes From The Darkness 7. Reign Of Wisdom 8. If I Die Tomorrow 9. To The Glory 10. Eternity