Capra: In Transmission

Capra is een viertal uit Lafayette, Lousiana dat met ‘In Transmission’ zijn debuut aflevert. De band werd opgestart door gitarist Tyler Harper en drummer Jeremy Randazzo die elkaar reeds kenden van andere bands / projecten. Na wat strubbelingen om een complete line-up te vormen werden uiteindelijk Ben Paramore (bass) en Crow Lotus (vocals) aan boord gehaald. De sound van Capra is een heel brutale en agressieve mix van punk, hardcore en metal. Op ‘In Transmission’ krijg je elf, meestal korte en to the point gehouden, tracks te horen. Het instrumentale ‘[Exordium]’ opent met een dreigende en mysterieuze sfeerschepping om dan meteen knallend brutaal en agressief al hun troeven op tafel te gooien tijdens het korte en gebalde ‘Hollow Doll’. Een stevig tempo, knallende riffs, bulderende basslijnen, denderende drumpatronen en de geschreeuwde vocalen van Crow. Het is zowat een blauwdruk voor wat volgt, want ook de overige tracks zitten vol agressie, brutaliteit en venijn die in korte nummers – het meest “uitgesponnen” nummer, ‘Medusa’, klokt af na iets meer dan vier minuten – over je heen worden gekapt. Subtiliteit vinden we hier niet echt, wel gewoonweg keihard en pretentieloos door een muur knallen. Dat het viertal er tijdens live concerten voor zorgt dat je een heel pak energie kwijt kan, daar moeten wij alvast geen tekeningetje meer bij maken, want aan energie is er op dit schijfje geen gebrek. Toch houden wij, wat Capra betreft, toch nog even de boot af: we hebben de indruk dat er een aantal bands in het (sub)genre beter voor de dag komen. Ook al omdat we na een aantal tracks met het gevoel zitten dat een aantal van dezelfde ideeën terug keren.

Luc Ghyselen (60)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. [Exordium] 2. Hollow Doll 3. The Locust Preacher 4. Medusa 5. Torture Ship 6. Paper Tongues 7. Mutt 8. Transfiguration 9. Red Guillotine 10. Deadbeat Assailant 11. Samuraiah Carey