The Flight Of Sleipnir: Eventide

The Flight Of Sleipnir is een Amerikaans gezelschap, origineel meer bepaald uit Arvada, Colorado, dat sinds 2007 actief is. Hoofdverantwoordelijken zijn nog steeds David Csicsely (drums, vocals) en Clayton Cushman (gitaar, bass). Op ‘Eventide’, het zevende full-album van The Flight Of Sleipnir, hoor je verder ook nog de gitaristen Dave Borrusch en Justin Siegler. Nog steeds staat de band garant voor een, misschien wat ongewone, mix van tal van stevige subgenres als black metal, doom en progressive metal, aangevuld met elementen uit folk, wat post rock en zelfs een flard country komt heel even om de hoek kijken. Op ‘Eventide’ resulteert dit in een kleine vijfenveertig minuten muziek gespreid over zes tracks. De felle duisteren en dreigende black metal stukken dragen meteen onze voorkeur weg, terwijl we wat onwennig reageren op de rustiger momenten. Met “onwennig” bedoelen we vooral dat het ons een heel stuk minder bevalt. Daar beide delen constant deel uit maken van de totaalsound van The Flight Of Sleipnir blijven we dus op onze honger zitten. Eigenlijk is het spijtig, want de fellere, donkere en zwartgeblakerde dreigende stukken bekoren ons enorm. Helaas krijgen we dan telkens die terugval te horen en raken wij het spoor wat bijster. Slecht of minderwaardig zullen we dit ‘Eventide’ absoluut niet noemen (daarvoor genieten we te veel van de black metal fragmenten), maar ons volledig overtuigen kan The Flight Of Sleipnir ons duidelijk ook niet. Een beetje een mixed feeling dus, daar we op de ene dag wel eens iets meer gecharmeerd raken van de rustiger fragmenten dan op een andere dag. Wie houdt van felle contrasten kan hier misschien meer mee aanvangen, dan wat wij voor ogen hadden toen we dit werkstuk van The Flight Of Sleipnir aan ons lijstje “te bespreken albums” toevoegden.

Luc Ghyselen (68)

Eisenwald

Tracklist: 1. Voland 2. January 3. Thaw 4. Bathe The Stone In Blood 5. Harvest 6. Servitude