Midnight Betrothed: Dreamless

Als men in de promo tekst zwaait met een term als “sombre romantic black metal” zijn wij natuurlijk razend benieuwd naar hoe dit zich dan muzikaal vertaalt. Midnight Betrothed is het zoveelste project waaraan The Seer zijn lot verbindt en ‘Dreamless’ is het eerste full-album onder die naam. Je krijgt een eigenzinnige mix te horen van black metal overgoten met romantisch aanvoelende pianodeuntjes. Voeg daar raspende vocalen aan toe die op black metal geënt zijn en je verkrijgt Midnight Betrothed. Terwijl het schijfje hier zijn rondjes draait, zitten we ons af te vragen voor welk publiek dit werkstuk kan bedoeld zijn. Voor romantische zielen die houden van piano muziek zullen de raspende vocalen er zeker te veel aan zijn, voor black metal adepten zal het pianowerk er, denken we toch, te veel aan zijn. Ons verwarmt dit subgenre alvast niet en we raden elke muziekliefhebber dan ook aan om eerst eens goed te beluisteren vooraleer tot een aankoop over te gaan.

Luc Ghyselen (40)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. A House In The Distance 2. A Snow-Crested Heart 3. Stop Visiting My Grave 4. Bygone Fortunes 5. It Was Once Just A Glimpse 6. What Quietly Arose In His Soul