Torn Between Two Worlds: The Beauty Of Deception / All Eyes On Me (single)

Torn Between Two Worlds is een hernieuwde samenwerking tussen vocaliste Sarah Jezebel Deva en Chris Rehn (gitaar, keyboards, programmering). De naam Torn Between Two Worlds werd eerder gebruikt tussen 2001 en 2004 om daarna te wijzigen tot Angtoria. Tot 2011 werd de naam in ere gehouden al bracht de band maar één full-album op de markt in die zeven jaar (‘God has A Plan For Us All’ (2006)). Sinds 2020 werd de oude naam, Torn Between Two Worlds, opnieuw van stal gehaald en nu zorgt het duo voor een twee tracks tellende single. Beide nummers kan je gemakshalve situeren onder de noemer symphonic gothic metal. De belangrijkste troef vormt de stem van Sarah. Haar kristalheldere stem wordt hier immers erg passend en doeltreffend begeleid door de overige instrumenten. ‘The Beaty Of Deception’ ligt iets vlotter in het gehoor en kan, naar onze smaak, meer zieltjes trekken dan het iets donkerder getinte ‘All Eyes On Me’. Toch zorgen beide nummers voor een erg goede sfeer en vibe – wij kunnen alvast moeilijk kiezen welk nummer is het best bevalt – zodat wij hier bij MUSIKA toch stilletjes hopen dat Sarah en Chris hier op verder borduren en ons binnenkort verrassen met een full-album onder de naam Torn Between Two Worlds. Een heel knap en uitstekend uitgevoerd werkstukje dat liefhebbers van, mogen we die term female fronted metal eens gebruiken, alvast zullen kunnen waarderen.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. The Beauty Of Deception 2. All Eyes On Me