No Possession: Third Time’s A Charm

No Possession is gewoonweg de voortzetting van het bluesrock gezelschap dat luisterde naar de naam No Possession Blues. Dit Noorse gezelschap zorgde voor twee full-albums, ‘No Possession Blues’ en ‘Patchwork’ en won in 2011 de “Scandinavian Blues Contest”. Onder andere een aantal wisselingen in de line-up zorgt er nu voor dat er muzikaal wat koerswijzigingen zijn aangebracht en dat de naam werd ingekort tot No Possession. Het derde full-album, ‘Third Time’s A Chram’, is het eerste onder de nieuwe naam en telt twaalf tracks die je eerder kan onderbrengen in het vakje bluesy classic rock / mainstream rock. Denk aan bijvoorbeeld The Rolling Stones, The Small Faces of zelfs aan Rod Stewart. Het geheel kabbelt rustig weg en is zowat ideale muziek om op de achtergrond te laten draaien terwijl je bijvoorbeeld met vrienden aan het barbecueën bent wanneer muziek zeker niet de hoofdrol moet spelen. Geen van de nummers steekt er echt bovenuit en net dat zal No Possession nodig hebben om een groter publiek aan te spreken. Nu zullen enkel mensen die de band reeds kennen hier warm voor lopen. Niet slecht eigenlijk, maar veel te braaf voor onze oren en dus heel zeker geen “must have”.

Luc Ghyselen (60)

Melodic Passion

Tracklist: 1. Lights Out 2. Find My Way Home 3. Dark Eyes 4. Retold ‘n’ Recycled 5. Feel This Way 6. Beggars Can’t Be Choosers 7. Capital Crime 8. Black Coal, Thin Ice 9. Taste pf Blood 10. Out to Dry 11. Knockout Punch 12. The Sunshineman