Vittra: Wardens (ep)

Wie houdt van melodic death metal mag vanaf nu ook het Zweedse Vittra in de gaten houden. Het debuut van dit viertal – Alex Smith (drums), David Döragrip (vocals), Gustav Svensson (bass) en Johan Murmester (gitaar) – is alvast een mooi visitekaartje geworden. ‘Wardens’ telt vier tracks die liefhebbers van In Flames, At The Gates, Dissection en andere Megadeth’s zal plezieren. Vittra zorgt immers voor een knappe melodieuze mix van vooral melodic death metal en wat thrash metal. Dat ze niet bang zijn van gas terug te nemen, bewijzen ze hier op tijd en stond zodat een mooie mix ontstaat van meer rust brengende melodieuze stukjes en krachtiger momenten. Tijdens die krachtiger momenten, die duidelijk in overtal zijn, straalt hun sound kracht, agressie en brutaliteit uit. Zonder dat Vittra het warme water opnieuw heeft uitgevonden, zorgen mooie accenten ervoor dat we geboeid zijn door het geluid van de band. De vier tracks op dit schijfje smaken eerlijk gezegd naar meer en we kijken dan ook verlangend uit naar een eerste full-album van het kwartet.

Luc Ghyselen (85)

Emrinc Reords

Tracklist: 1. Necrotic Apocalypse 2. Modest Charade 3. Cloudbreaker 4. Wardens Of The Grove