Band Of Spice: By The Corner Of Tomorrow

Band Of Spice is de band die vocalist / gitarist Spice in 2010 opstartte nadat hij reeds naam en faam had gemaakt met Spiritual Beggars. Muzikaal tapt Spice met Band Of Spice uit datzelfde vaatje: noem het classic rock, hard rock, stoner rock of stoner metal. Met het nieuwe full-album is het gezelschap – tegenwoordig bestaande uit Spice (vocals, gitaar), Bob Ruben (drums) en Alexander Sekulovski (bass) – aan het vierde werkstuk toe. Op tekstueel vlak blijft Spice het zoeken bij onze donkere humane gevoelens: angst, hopeloosheid, krankzinnigheid en de nooit aflatende droom om de realiteit te ontsnappen. Wat betreft zijn muzikale ideeën had hij dit keer de sound van albums als Black Sabbath’s ‘Heaven And Hell’ en Ozzy’s ‘Blizzard Of Ozz’ voor ogen, maar dan gefilterd door zijn eigen aanpak. Hoe dan ook, ‘By The Corner Of Tomorrow’ is een klassevol album geworden die liefhebbers van het (sub)genre beslist aan hun collectie zullen willen toevoegen. De gedreven en energieke opener ‘The Fading Spot’ is er meteen “boenk” op en zet eigenlijk de toon voor het complete album. Niet dat Band Of Spice geen tempo of ritmewisselingen door voert of dat ze niet spelen met kracht en rust (check daarvoor maar eens het mooi opgebouwde ‘Reglutina’ waar de heren van loodzwaar en krachtig overgaan tot rustgevend en kalm). Het is gewoonweg een goed gevoel dat vanaf de eerste track op je afkomt, dat er voor zorgt dat het album aan een ijltempo over je heen dendert. Negen tracks lang voert het trio je mee op een mooie muzikale reis. Enkel het korte instrumentale ‘Tehom’ deed ons even de wenkbrauwen fronsen, al kan je het stukje ook beschouwen als een intro tot ‘The Sharp Edge’. Voor de rest hebben we weinig tot niets te klagen daar de meeste tracks uptempo, energiek en gedreven worden gebracht. Het enige wat we misschien missen is een echte stevige uitschieter die ervoor zou kunnen zorgen dat meer muziek liefhebbers Band Of Spice ontdekken.

Luc Ghyselen (80)

Scarlet Records SC 390-2

Tracklist: 1. The Fading Spot 2. Call Out Your Name 3. Tehom 4. The Sharp Edge 5. By The Corner Of Tomorrow 6. Midnight Blood 7. Reglutina 8. Cold Flames 9. Rewind The Wind