Black Moon Mother: Illusions Under the Sun

‘Illusions Under The Sun’ is het eerste full album (alhoewel maar vijf “echte” nummers) van deze band uit Nashville USA, opgericht in 2017. Hun sound is een mix van lichte melodische doom met shoegaze. De vrouwelijke zang zorgt voor een extra breekbaar geluid. Het openingsnummer ‘Lost In The Maze’ is een sterk openingsnummer met een ingetogen, trage start om dan gaande weg iets te versnellen en te verharden. Een mooi, rustig doom nummer met pakkende zang. ‘Around The Finger’ heeft dan weer meer een poppy sound en sneller tempo. ‘High Winds’ heeft dan aanvankelijk zeer duidelijke Sabbathiaanse riffs om dan iets luchtiger te worden. Op ‘Radiant Sun’ gaat het tempo dan de hoogte in en is de zangstijl ook totaal anders, een leuk nummer om mee af te sluiten. Goh, dit debuut van Black Moon Mother is een leuke ontdekking maar geen top. Voor fans van Dool en Avatarium maar rustiger en niet van hetzelfde niveau. Daarom zijn de nummers niet diepgaand en complex genoeg. Het is mij voorlopig allemaal net iets te licht. Toch is dit zeker een band met potentieel.

Bart Verlinde (70)

Petrichor

Tracklist : 1. Lost In The Maze 2. Around The Finger 3 High Winds 4. Slow Down 5. First Light 6. Radiant Sun 7. Afterglow