Manilla Road: Spiral Castle

‘Spiral Castle’ van Manilla Road werd origineel op de markt gebracht in 2002. Het was het tweede full-album na de “terugkeer” van de band. Manilla Road stond voor epic heavy metal en mag je beschouwen als de band van vocalist / gitarist Mark Shelton die aan de wieg stond van de band in 1977 en alle wisselingen in de line-up tot zijn dood en het einde van Manilla Road in 2018. ‘Spiral Castle’ werd goed onthaald door pers en publiek en eigenlijk zou het album en de band natuurlijk ook voldoende bekend moeten zijn bij de fans om hen te over halen om een nieuw exemplaar op vinyl aan te schaffen van deze ‘Spiral Castle’. Natuurlijk zullen er een pak jongere liefhebbers zijn die nu pas Manilla Road ontdekken. Laat het dan voldoende zijn om hen te melden dat deze band achttien full-albums afleverde en dat ‘Spiral Castle’ een van de albums was die toenertijd nogal veel indruk maakte. Zelf waren we niet zo enthousiast als de meesten. Grootste struikelblok voor ons vormden (en vormen nog steeds) de vocalen die ons niet krachtig, niet heftig genoeg in de oren klonken. Voor het overige hebben we hier eigenlijk maar weinig op te merken, al klinkt het werkstuk uiteindelijk toch wat gedateerd. Wie echter fan is van de band, zal zich hier niet echt aan storen.

Luc Ghyselen (70)

High Roller Records

Tracklist: 1. Gateway To The Sphere 2. Spiral Castle 3. Shadow 4. Seven Trumpets 5. Throne Of Lies 6. Merchants Of Death 7. Born Upon The Soul 8. Sands Of Time