Jeff Loops: The Magnolia Sessions

De reeks “The Magnolia Sessions” van het Anti-Corporate Music label is met de nieuwste van Jeff Loops aan zijn zevende aflevering toe. “The Magnolia Sessions”-reeks werd in het leven geroepen door of dankzij de corona pandemie. Elke opname van deze reeks gebeurt live tijdens een uniek concert, met zo goed als geen toeschouwers, onder een grote magnolia boom vlakbij de studio’s van het label. Jeff Loops sluit perfect aan op de eerder afgeleverde werkstukken in de reeks en laat een begenadigd vocalist horen die evengoed vertrouwd is met de akoestische gitaar als met een bassgitaar die hij hanteert bij The Lost Dog Street Band. Jeff ademt folk uit en doet dit hier tijdens de zeven nummers op dit album op een schitterende rust brengende manier. Krekels en andere insecten tsjirpen er vrolijk op los en zijn zo een enorm dankbaar publiek dat hoort dat het goed is. Ook wij zijn onder de indruk van zijn warme, donkere stem en de mooie gitaarbegeleiding. Vanaf opener ‘The Ferryman’ worden we meegevoerd op zijn donker getinte muzikale trip. Pas nadat de laatste klanken van afsluiter ‘Give It All Away’ al een tijdje zijn weg gestorven komen we terug in de hedendaagse tijd. Dit om maar aan te geven dat geen van de nummers er echt bovenuit steekt, maar ook om aan te geven dat elk nummer ons diep raakt. De door Jeff Loops gebruikte klankkleur op dit album is somber en donker maar het treft ons diep en hij weet onze aandacht perfect vast te houden. Zeker de versie van ‘Dark As A Dungeon’ is al meer dan de moeite waard en spookt uren later nog rond in ons hoofd. Meteen een schitterende aanvulling in deze prachtige reeks die donker getinte folk, blues, bluegrass nummers extra onder de aandacht wil brengen.

Luc Ghyselen (90)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. The Ferryman 2. Into The Night 3. Come Back Baby 4. Powder Dreams 5. What You Don’t Own 6. Dark As A Dungeon 7. Give It All Away