Lebensnacht: The Realm Beyond

Het Duitse Lebensnacht is reeds sinds 2008 actief. Eerst nog als solo project van Robert Brockmann, maar sinds 2015 heeft hij een partner in crime gevonden: drummer Martin “Lord Skull” Krell. De tweetal zorgt voor een mix van furieuze black metal stukken en zeer rust brengende ambient stukken. ‘The Realm Beyond’ is het zesde full-album onder de naam Lebensnacht. Muzikaal zit alles echt wel goed. De overgangen van ambient naar black metal (of omgekeerd) gaan zo goed als naadloos en zorgen voor een knap en onderhoudend geheel. Maar het zijn de vocalen waar wij moeite mee hebben. Die klinken best wel rauw, en dat appreciëren we dan ook, maar de manier waarop die gebracht worden is een stuk minder naar onze smaak, daar die nogal schreeuwerig overkomen. Een flinke afknapper naar onze smaak. ‘The Realm Beyond’ telt zes nummers die goed zijn voor net iets meer dan veertig minuten en zolang wij geen vocalen horen zijn we enorm te spreken over het album. Helaas verpesten die voor een groot deel onze luisterervaringen. Toch zouden we dit keer durven stellen: beluister eerst eens zelf en ga niet volledig af op onze opinie, want misschien val jij wel op dit schreeuwerige stem timbre.

Luc Ghyselen (60)

Naturmacht Productions NP 127

Tracklist: 1. Fallen Soul Under A Pale Star 2. Moon And Stars 3. The Evil That Is Men 4. Ravens Flight Over Northland 5. Ravens Flight To The Realm Beyond 6. Entering The Realm Beyond