Ifrinn: Caledonian Black Magick (ep)

Wie er zich precies achter Ifrinn schuil houdt, hebben we met de beste wil van de wereld nog niet kunnen achterhalen. Wel weten we dat er in 2016 een vijf tracks tellende titelloze demo de wereld werd ingestuurd. Nu, zo’n vijf jaar later komt Ifrinn terug boven water middels deze drie tracks tellende ep. Zo’n vijfentwintig minuten wordt je hier meegesleurd op een heel duistere trip doorheen de muzikale gedachten van Ifrinn waar thema’s als dood, duisternis en transmigratie deel van uit maken. Elk van de nummers baadt in een koud en kil bad van duisternis en dreiging met heel rauwe vocalen die net niet diep genoeg liggen om onverstaanbaar te worden. Tempo en ritmewisselingen zorgen ervoor dat je aandacht bij het aangebodene werkstuk blijft. Toch verkrijgen wij de indruk dat het geheel een beetje allemaal hetzelfde klinkt. Al is het bijvoorbeeld heerlijk om je te laten gaan op het best wel energiek en furieus gebrachte stuk tijdens ‘Silent Seas Of Sorcery’. Zo’n stukken komen wel vaker voor, evenals fragmenten waar eerder wat rust wordt ingebouwd. En alhoewel we best te vinden zijn voor een portie rauwe black metal met tal van wisselingen in tempo en ritme, is het niet Ifrinn die ons ten volle kan overtuigen. We blijven immers een beetje op onze honger zitten ondanks de goed bedoelde poging van de artiest(en) achter Ifrinn.

Luc Ghyselen ’60)

The Sinister Flame

Tracklist: 1. Caledonian Black Magick 2. Silent Seas Of Sorcery 3. Stellar Zephyrs