Klee Project: Screaming Out Loud

Zo’n twee jaar na debuutalbum ‘The Long Way’ is het Italiaanse Klee Project klaar met een opvolger. Toch liep niet alles van een leien dakje als we frontman / vocalist / bandleider Roberto Sterpetti mogen geloven. Er waren immers een aantal strubbelingen met de line-up. Naast Roberto is enkel bassist Lorenzo Poli aan boord gebleven. Nieuw zijn dus gitarist Chicco Gussoni en drummer Daniele Iacono. Een ander nadeel was natuurlijk de intussen uitgebroken pandemie en het feit dat Roberto wel een heel aantal nummers klaar had, maar dat hij die nog diende af te toetsen met de rest van de band, want “Klee Project is niet een solo project voor Roberto”, zegt hij zelf. Met twee Amerikaanse tekstschrijvers, Mike Botula en Blitch Vizioli, werden dan de laatste puntjes op de “i” geplaatst. En … het eindresultaat is dit negen tracks tellende ‘Screaming Out Loud’ waar het viertal een mooie samensmelting neerzet van hard rock en Southern rock. Nee, vernieuwend is het allemaal niet, maar dat hoeft echt niet. Wij zijn best tevreden met de energie, gedrevenheid en kracht die van elk nummer uit gaat. Voeg daaraan toe dat een aantal riffs en een aantal fragmenten gemakkelijk in het gehoor liggen om niet te zeggen dat ze aanstekelijk klinken, en je begrijpt dat vele nummer blijven “hangen”. De lichtjes rauwe stem van Roberto doet ons nu en dan wat denken aan die van Jon Bon Jovi (check bijvoorbeeld ‘One Word’) en je begrijpt dat, mits wat steun van een aantal radiostations (hallo, Studio Brussel) dit nieuwe werkstuk van Klee Project wel eens voor een doorbraak kan zorgen. En dan hebben we het nog niet gehad over het bijwijlen flitsende gitaarwerk. Je hebt het ondertussen begrepen: wij zijn zeer te spreken over ‘Screaming Out Loud’ en hopen dan ook Klee Project een mooie muzikale carrière tegemoet gaat.

Luc Ghyselen (90)

This Is Core

Tracklist: 1. Another man 2. Heaven 3. Wicked Soul 4. One Time 5. Back On In Love Again 6. One Word 7. Right Now 8. Screaming Out Loud 9. You’re My Champion