Kreek: Kreek

Het Britse Bigfoot, opgestart in 2014, leek in knappe muzikale carrière uit te bouwen, want na twee ep’s in eigen beheer werd het titelloze full debuut op de markt gebracht door Frontiers Records in 2017. Helaas bleken de voorspellingen dan toch niet te kloppen: vocalist Antony Ellis trok de deur achter Bigfoot toe en ging in 2019 van start met een nieuwe band: Kreek. Met Nick Clarke (gitaar), Lee Andrews en Seb Sweet (drums) werd werk gemaakt van nieuwe songs die zich opnieuw situeren in het hard rock segment. Frontiers Records bleek nog steeds geïnteresseerd in de vocale prestaties van Anthony en zodoende werd Kreek opgepikt door het label. En daar zijn wij alvast niet rouwig om. Niet dat Kreek vernieuwend uit de hoek komt of dat we zelf superlatieven te kort komen bij het beluisteren van dit tien tracks tellende titelloos debuut, maar wat het kwartet hier aflevert kan ons wel danig bekoren. Basis is de krachtige ritmesectie van bass en drums die hier voor ene heel stevig fundament zorgen. Voeg daar de knappe riffs aan toe die voor het mooi uitgetekende geraamte zorgen en je hebt voldoende om van te genieten. En als de stem dan nog ons optimaal klinkt (soepel, krachtig en melodieus tegelijk) en de gitaarsolo’s zowel melodieus als inventief zijn, dan kom je al een heel eind verder. En laat al deze ingrediënten hier nu voor handen zijn tijdens de tien knap opgebouwde en gearrangeerde nummers. Echte uitschieters ontdekten we niet al liet het viertal ook in geen enkel van de nummers ook meer klein steekje vallen. Kortom, een album die, zeker in het (sub)genre, boeit van het begin tot het einde. Dit Kreek is dan ook een band waar elke liefhebber van (melodic) hard rock zijn hartje aan kan ophalen. Wij zijn dus maar al te blij dat Anthony opnieuw gelijkgestemde zielen heeft gevonden en op zijn elan verder gaat. “Vaarwel Bigfoot, Welcome Kreek”.

Luc Ghyselen (85)

Frontiers Records FRCD 1094

Tracklist: 1. At The Bottom Of Hell 2. Missiles 3. Meet Your Maker 4. Million Dollar Man 5. One Voice 6. Man On My Shoulder 7. Stand Together 8. Down ‘N Dirty 9. Get Up 10. You’re On Your Own