Arc Of Life: Arc Of Life

Arc Of Life is een nieuwe “supergroep” waar liefhebbers van progressive rock en dan hebben we het vooral over Yes een vette kluif aan zullen hebben. Het is immers zo dat Arc Of Life voor drie vijfde bestaat uit muzikanten die tegenwoordig ook actief zijn bij Yes. We hebben het hier over vocalist Jon Davison, bassist / vocalist Billy Sherwood en drummer Jay Schellen. Verder krijg je ook nog gitarist Jimmy Haun te horen die ook al een verleden heeft bij Yes en Dave Kerzner (keyboards). Dit kwintet zorgt op dit debuutalbum voor tien nummers die volledig aansluiten bij wat Yes aflevert. In onze oren is dat progressive rock, die eerder rustig, om niet te zeggen poppy, klinkt met zachte vocalen die gemakkelijk herkenbaar zijn. Wij houden toch eerder van het iets steviger werk en zijn dan ook nooit échte fans geweest van Yes. Let op, nu en dan een nummer mag steeds natuurlijk, maar meestal houden we het na een paar nummers voor bekeken en zijn dan ook zeker geen fan van een full-album. Precies diezelfde insteek krijgen we bij het beluisteren van Arc Of Life. En nee, we gaan niet betwisten dat deze musici hun instrumenten niet tot in de puntjes beheersen en dat die muzikanten minderwaardige songs componeren. Integendeel, zelfs, maar zoals eerder gesteld: “het klikt niet echt met wat wij écht waarderen op muzikaal vlak”. Liefhebbers van progressive rock in het algemeen en van Yes in het bijzonder mogen dan ook een pak punten bijtellen bij ons waarderingscijfer.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records FRCD 1088

Tracklist: 1. Life Has A Way 2. Talking With Siri 3. You Make It Real 4. Until Further Notice 5. The Magic Of It All 6. Just In Sight 7. I Want To Know You Better 8. Locked Down 9. Therefore We Are 10. The End Game