Krave: Self Exposure (ep)

Uit Brisbane – Australië – bereikte ons de debuut-ep van de alternatieve metalband Krave. Drie nummers telt dit debuut en op die korte tijdsspanne tracht het trio aangevoerd door zangeres en bassiste Siana Davis u te overtuigen van hun kunnen. Zelf stellen ze beïnvloed te zijn door bands zoals Tool, CKY en Pantera en vooral van die laatste horen we dit met name in het catchy gitaarwerk terug. De zang is clean en echt vol power en de drums zijn strak zoals het hoort. Kortom, je hoort dat dit trio één en ander in zijn mars heeft. Maar daar staat tegenover dat we ook echt weinig horen in deze drie nummers die ons doen rechtveren of omverblazen. Daartoe klinkt het teveel als iets wat we elders al gehoord hebben. Let wel, dit is zeker en vast verdienstelijk en we zullen er de stereo allerminst voor uitschakelen maar of Krave de wereld zal weten te verbazen met ‘Self Exposure’ zal ons benieuwen. Wij horen een beginnende band met een zeker potentieel maar die nog een weg af te leggen heeft naar een echt eigen geluid.

K.H. (65)

Independent Release

Tracklist: 1. Alchemy 2. Outta Control 3. Running