Casper Allen: The Magnolia Sessions

Casper Allen is de volgende die in de reeks ‘The Magnolia Sessions’ van het Anti-Corporate Music label mag aantreden. Deze blues / folk singer / songwriter uit Texas opent dit “live”-concert met een gedurfd nummer. Niet dat we het nummer zelf gedurfd vinden, maar om a capella te openen, daarvoor nemen we toch onze figuurlijke hoed af. Al moeten we naderhand wel vaststellen dat de begeleiding op gitaar wel heel minimalistisch is in de meeste nummers. Het opvallendste item bij Casper Allen is dan ook zijn lichtjes rauwe maar vooral heel doorleefde stem die voor een donkere klankkleur zorgt. Tien nummers lang wordt je in de ban gehouden door die rauwe doorleefde donkere stem. Verwacht je niet aan gemakkelijk in het gehoor liggende “kampvuur-nummertjes”, die dan ook nog meestal gemakkelijk mee te brullen zijn, maar wel aan diep in je ziel kervende nummers die er stuk voor stuk voor zorgen dat je stil wordt en nadenkt over wat Casper je te vertellen heeft. Niet elke liefhebber van donkere getinte folksongs zal hiervoor vallen, maar dat je er immens stil van wordt als je deze schijf een kans heeft, dat kunnen we je voor de honderd procent garanderen. Misschien is het album zelfs het best te consumeren in kleinere stukjes, want de sound die Casper Allen hier neerzet is wel erg donker en depressief.

Luc Ghyselen (75)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Ran Off On The Plug 2. Hollywood TX 3. 287 (Back 2 Texas) 4. Mosquito Ditch 5. Carving Creases 6. Way Down In A Hole 7. Dirty Now 8. Trippin’ Out 9. Paper Ships 10. Side 2 Side-Grinnin’ In Your Face