The Dark Overlords: I Am The Dark Overlords (ep)

The Dark Overlords is een trio dat zich muzikaal laat gelden aan de hand van demonische black metal. Dit is althans onze bevinding na een aantal luistersessies van de drie tracks tellende ep ‘I Am The Dark Overlords’. Toch probeert het drietal je eerst nog een andere kant opsturen want de openingsfase van ‘Death From The Sky’ klinkt eerder melodieus en zelfs rustig vooraleer de heren het gaspedaal diep indrukken en een donkere, dreigende en heel furieuze black metal furie uit de boxen knalt. Al moeten we wel toegeven dat ook de gitaarsolo hele melodieus wordt opgebouwd. Die zwartgeblakerde furie knalt meteen met de deur in huis tijdens ‘The End Of The World Is Coming, …’. Dit is enorm gedreven en energiek en toch laat het de heren toe om opnieuw uit te pakken met melodieus gitaargeweld. Afsluiter ‘Region Of Demons’ opent met een bizar geluid maar stoomt dan weer onverstoorbaar verder. Misschien ligt het tempo in de beginfase nog net iets lager, maar lang duurt het niet voor de heren het gaspedaal weer diep indrukken. De diep in je ziel kervende rauwe vocalen zorgen voor een ongemakkelijk gevoel, maar passen naadloos bij het afgeleverde gebeuk dat ook nu weer heel melodieus gitaargeweld kent. Voor ons is deze ‘I Am The Dark Overlords’ van The Dark Overlords een echt heel geslaagde kennismaking met dit drietal geworden. We kijken zelfs al stiekem uit naar een full-album van het gezelschap.

Luc Ghyselen (90)

Uprising!

Tracklist: 1. Death From The Sky 2. The End Of The World Is Coming, And I Will Be The Cause Of It 3. Region Of Demons