The Chant Of Trees: The Chant Of Trees

Hou je van kalmte en volledig tot rust komen? Dan is het titelloze debuut van The Chant Of Trees hoogstwaarschijnlijk jouw ding. The Chant Of Trees is ontsproten aan de ideeën van Zahaah, je misschien bekend van het black metal / Viking metal gezelschap Himinbjorg. Dit alles schuift hij terzijde bij The Chant Of Trees want hier concentreert hij zich vooral op akoestische instrumenten, op klaterende watervalletjes, het gefluister van de wind doorheen de bomen, cleane vrouwelijke engelenzang, een rustige mannelijk verhalende stem, … kortom allerhande ingrediënten om tot rust te komen en een te worden met een wonderschone natuur. Slechts sporadisch wordt het tempo opgedreven en krijgt een stuk wat kracht bij en dan pas krijgt de term folk metal toch zijn betekenis, terwijl het overgrote deel van de hier gebrachte muziek enkel pure, maar prachtige folk kan genoemd worden. Maar dit betekent niet dat we niet genoten hebben van dit debuut. The Chant Of Trees heeft ons immers meegenomen op een bijzonder trip richting natuur en rust, ver weg van de dagdagelijkse beslommeringen. Dat er daar sporadisch wat hardere en / of krachtiger passages (check bijvoorbeeld het geweldig mooi opgebouwde en in twee stukken gebrachte ‘The Boundless Seas’ of de Sjamanistische benadering tijdens ‘War Day’ om het maar bij die twee te houden) in langs komen zorgt er enkel voor dat we de rustgevende en kalmere stukken nog extra waarderen. Let op: ook wij houden op tijd en stond van een gierende gitaarsolo (zelfs die komen aan bod, al moet je die wel weten te vinden) of een minuten durend blastbeats gedonder, maar zo nu en dan eens volledig tot rust komen dankzij muziek vinden we al even fascinerend. En daar heeft waarschijnlijk iedereen wel eens nood aan. Voor ons part mag en kan dit dus zeker aan de hand van dit mooi opgebouwde werkstuk van The Chant Of Trees.

Luc Ghyselen (90)

Shaman Voice Production

Tracklist: 1. The Chant Of Trees 2. Along The Stream 3. Gaze Of Time 4. The Boundless Seas Part 1 5. The Boundless Seas Part 2 6. Heilaah 7. War Day 8. Shaman 9. Springtime Of The Soul 10. The Absolute 11. The Dawn