Laced In Lust: First Bite

Laced In Lust is een jonge Australische hard rock/ glam band die gevormd werd in 2011. Hun inspiratie-zowel qua looks als muziek- komt vooral van de vele bands die de Sunset Strip onveilig maakten in de jaren 80. Op het podium speelden ze al reeds in het voorprogramma van Tygers of Pan Tang en Status Quo. Na enkele kleinere releases pakken ze op 26 februari uit met hun eerste full-album genaamd ‘First Bite’. Het duurt niet lang voor je merkt waar Laced In Lust de mosterd gehaald heeft. Vooral bands als Motley Crue, Poison en dergelijken zijn de voornaamste inspiratiebronnen voor dit album. Een van de belangrijkste vereisten van dit genre is dat je catchy nummers moet schrijven. Op dit vlak scoort de band redelijk goed voor een eerste release. De meeste nummers op dit album zijn na een eerste luisterbeurt al makkelijk mee te zingen en kruipen gemakkelijk in je hoofd. Op songwriting niet veel aan te merken dus, maar mijn grootste probleem met deze band ligt in de uitvoering van het materiaal dat ze brengen. Hoewel ‘First Bite’ enkele stevige riffs en hooks biedt is het gitaarwerk op dit album middelmatig. Vooral het leadgitaarwerk zal geen prijzen winnen. De ritmesectie zit wel snor, maar waar ik niet kan overkijken zijn de vocalen. De zang mist gewoon het enthousiasme en de kracht die je van het genre zou verwachten. Er zijn momenten waar de zanger toch wat meer uit de kast haalt, maar deze momenten zijn heel zeldzaam op het album. ‘First Bite’ telt veertine songs en ook dit is een minpunt. Er zijn een paar sterke songs aanwezig zoals: ‘Hot Tonight’, ‘Firing Lines’ en ‘Black Heart Murder’, maar daarnaast zijn er ook heel wat middelmatige en zelfs ondermaatse nummers te vinden. Hadden ze wat geknipt in de tracklist dan was dit album een beter geheel geworden. Voor een album dat ongeveer een uur duurt is het materiaal niet interessant genoeg. Ik kan concluderen dat er nog veel ruimte voor verbetering is voor Laced In Lust. Dit is een album voor op een feestje in de achtergrond te draaien, maar van zodra je echt deftig begint te luisteren komen de vele minpunten snel naar boven. Ondermaatse zang, middelmatig lead-werk en de lange speelduur zorgen ervoor dat dit er eentje is die je snel weer zal vergeten.

Jochen Mouton (55)

Rockshot Records

Tracklist: 1. Save Me 2. Hot Tonight 3. Hard In This Town 4. Your Name 5. Firing Lines 6. Party’s Over 7. On parole 8. I Remember When I Was Young 9. Fire 10. Rock You 11. Lip service 12. Black Heart Murder 13. I’m Alone 14. Sun Song