Enemy Awake: Fallen World

Enemy Awake werd in 2017 opgestart in de Zweedse hoofdstad Stockholm als Enemy Inside door gitarist Ivan Castro, die ook de drijvende kracht is achter dit melodic death metal / thrash metal gezelschap. In 2018 werd de naam alsnog gewijzigd tot Enemy Awake en met vocaliste Melinn Törne werd het eerste full-album, ‘The Enemy’, in 2019 ingeblikt. Over de rest van de line-up tasten wij in het duister. Nu al is Enemy Awake er terug met een tweede full-album. ‘Fallen World’ werd opnieuw als een duo ingeblikt, althans als we moeten afgaan op de info die wij kregen of vinden. Melinn werd op dit tweede full-album vervangen door Rebecca Holm, terwijl we opnieuw geen verder info vinden over de rest van de line-up. Deze tweede creatie telt acht tracks die mooi binnen de uitgezette lijntjes van het (sub)genre kleuren. De vele riffs kunnen ons maar matig bekoren terwijl ook de diepe vocalen van Rebecca ons niet echt versteld doen staan. Wat we wel opmerken is dat een pak mannelijke collega’s hier een puntje kunnen aan zuigen op gebied van diepte. Of dat dan goed is voor de stem van Rebecca zelf laten we in het midden. Geen van de tracks zullen we bestempelen als een miskleun, maar anderzijds moeten we ook vaststellen dat geen van de tracks ons op de repeatknop van onze cd-speler doet drukken. We vermoeden dat je het ondertussen begrepen hebt: echt wild worden we hier niet van. Misschien had Enemy Awake, en dan vooral Ivan Castro, nog beter wat gewacht met het uitbrengen van nieuw werk zodat het nog wat kon rijpen. Nu is dit zoiets als een “dertien in een dozijn album” geworden.

Luc Ghyselen (55)

Independent Release

Tracklist: 1. Fallen World 2. Hate 3. Cryonation 4. The Vampire 5. The Visitor 6. Dead Soul 7. Devil Inside 8. No More