Plague Weaver: Ascendant Blasphemy

Het Canadese black metal project Plague Weaver van RM zorgde eerder voor twee ep’s: ‘Plague Weaver’ uit 2019 en ‘Through The Sulphur Eyes’ in 2020. Nu komt Plague Weaver er aan met een eerste full-album: “het ijzer smeden terwijl het heet is”, zeggen we dan. En alhoewel we vrij goede kritieken onder ogen kregen omtrent die twee ep’s, blijven wij toch op onze honger zetten met dit ‘Ascendant Blasphemy’. Plague Weaver zorgt hier acht tracks waar uiteraard pakken koude dreiging van uit gaat, maar het zijn de chaotisch aanvoelende vocalen (van ene JC) die ons zure maag oprispingen bezorgen. Voeg daaraan toe dat de opbouw en de uitwerking van de nummers ons ook maar matig kan bekoren en je begrijpt onze ergernis. Misschien was het beter geweest om toch nog even te wachten met het uitbrengen van een eerste full-album zodat de nummers toch nog wat extra tijd kregen om te rijpen. Wij horen immers nogal vaak hetzelfde langskomen en weten na een tijdje niet meer of we bij nummer twee of bij nummer vier of bij nummer zes zijn aanbeland. We kunnen ons beste wel voorstellen dat Plague Weaver zijn aanhang heeft, maar voorlopig zal dit project ons daar niet echt moeten bij te tellen.

Luc Ghyselen (50)

Independent Release

Tracklist: 1. Nothing Is Sacred 2. Lay Fire 3. Blood Runs Not 4. Seek To Betray 5. Upheaval And Arson 6. Of Quivering Doves 7. Deicidal Usurper 8. In Exitium Caeli