Dim Crimson: The Prey (ep)

Dim Crimson is een nieuwe Nederlandse symfonische metalband. Begonnen in 2014 zijn de originele leden Jeroen Terpstra, Bart Terpstra en Tamara Bouwhuis eindelijk toe aan hun debuut mini-album. Vier nummers bevat ‘The Prey’ ep. Voorlopig nog enkel in digitale versie te krijgen, maar ik neem aan dat ze werk maken van een fysieke release. Na het beluisteren van opener ‘The Prey’ is er één ding duidelijk: het zit meer dan behoorlijk in elkaar. De productie is top, de compositie is zeer sterk en Tamara heeft een stem uit de duizend. OK, we kunnen refereren naar Anneke, Marcela of Julianne Regan (All About Eve), maar Tamara’s stem zweeft daar ergens tussen. Ook de andere drie nummers zijn sterk te noemen. Fantastisch dat anno 2021 er nog steeds spannende symfonische metal gemaakt wordt, ondanks de platgetreden paden. Deze band heeft de potentie om groot te worden. Hoe groot moet je mij niet vragen. Maar als je ze een kans geeft middels een podium of een draaibeurt, dan ga je gegarandeerd overstag gaan. Met deze vier nummers levert Dim Crimson een preuve van hun kunnen af die een onderscheiding verdient. Geslaagd met felicitaties van de jury die helemaal opging in dit chef d’oeuvre. Maar dat ze nu niet op hun lauweren rusten en liefst binnen afzienbare tijd met een volwaardig album op de proppen komen.

Frederik Blieck (80)

Independent Release

Tracklist: 1.The Prey 2.Dissolution 3.Falling Apart 4.The Devil’s Got A Hold On Me