ColdWorld: The Stars Are Dead Now (re-release)

Voor Georg Börner is ColdWorld hét project om zijn visie op depressive black metal aan de man / vrouw te brengen. Voeg daar een meer dan gezonde scheut ambient en toe en je verkrijgt ColdWorld, een project dat hij in 2005 opstartte. Datzelfde jaar zorgde ColdWorld, of Georg Börner dus, voor een vijf tracks tellende ep die ‘The Stars Are Dead Now’ als titel mee kreeg. Het bleek een donker schot in de roos te zijn en de kritieken waren dan ook lovend. Intussen werd de ep al verschillende keren opnieuw op de markt gebracht, soms in de originele versie, soms aangevuld met een of twee extra nummers. Eisenwald wil de ep nu dus nogmaals op de markt brengen en voegt twee nummers toe aan het originele vijftal. Zelf stonden we niet echt wild te springen voor de sound van ColdWorld, en dat is na verloop van vijftien jaar niet gewijzigd. Vooral het feit dat de man duidelijk graag en veelvuldig put uit pakken ambient en elektronica weer houdt ons ervan om dit écht te appreciëren. Let wel, eens ColdWorld furieuze black metal krachten aan wendt om zijn gevoelens weer te geven, zijn we wél te vinden voor het geluid van dit project. ‘Dead Stars’ en ‘Ragnarök’ zijn de twee extra tracks die je op deze editie te horen krijgt.

Luc Ghyselen (60)

Eisenwald

Tracklist: 1. This Empty Life 2. Hate 3. Cancer 4. Suicide 5. The Old Ghost In The Well 6. Dead Stars 7. Ragnarök