Kickin Valentina: The Revenge Of Rock

‘The Revenge Of Rock’ is het derde full-album van Kickin Valentina, een Amerikaanse hard rock band die in 2013 werd opgestart. Het nieuwe werkstuk is het eerste full-album met nieuwe vocalist D.K. Revelle, die ook al te horen was op de ep ‘Chaos In Copenhagen’ (eind 2019). Negen tracks krijg je te verwerken op dit nieuwe album. En vanaf opener ‘Freak Show’ voel je dat het goed zit bij dit gezelschap dat, naast D.K als vocalist, nog steeds bestaat uit leden die de originele line-up uitmaakten: gitarist Heber Pampillon, bassist Chris Taylor en drummer Jimmy Berdine. Het is net alsof de puzzelstukjes nu pas op de juiste manier in elkaar klikken. Let wel: we vonden Kickin Valentina al steeds een aangename band om naar te luisteren, maar het is net alsof de heren nu net dat ietsje meer hebben gekregen dat ons volledig en compleet over de streep trekt. Noch steeds zorgt de band voor een mix van hard rock en sleaze met de juiste ingrediënten op de goed plaats. Een strakke en stevige basis van bass en drums, krachtige riffs en heel melodieus klinkende gitaarsolo’s. Maar de best wel soepele vocalen van D.K., die zowel kracht als souplesse als aanstekelijkheid uitstralen en nu en dan ondersteund worden door wat background vocalen, zorgen er voor dat we net iets enthousiaster zijn over Kickin Valentina. Nee, nog steeds is het geluid van de band niet vernieuwend, maar dat hoeft voor ons helemaal niet: we hebben het allemaal al tientallen keer gehoord – soms wat beter, soms wat minder – maar we krijgen hier wel een warm gevoel van. En als de heren er dan ook nog voor zorgen dat we pretentieloos kunnen rocken onderwijl onze luchtgitaar geselend, nu en dan een stukje kunnen meebrullen, … dan zijn we heel tevreden en lijkt het net alsof we onze jeugdjaren opnieuw kunnen beleven. Negen tracks lang weet Kickin Valentina ons te boeien met dit onderhoudend hard rock album. Van ons part mag de band nog voor een aantal zo’n pretentieloze hard rock albums zorgen.

Luc Ghyselen (80)

Mighty Music PMZ 344

Tracklist: 1. Freak Show 2. Somebody New 3. Rat Race 4. Strange 5. Looking For Me 6. War 7. Heart Tattoo 8. End Of The Road 9. The Revenge Of Rock