Midnight Bethrothed: Bewitched By Destiny’s Gaze

Onder de naam Midnight Bethrothed zorgt het project The Seer op het Atrocity Altar label voor een eigenzinnige mix van romantische piano muziek en duivelse black metal. Zo werden vorig jaar twee demo’s op de markt gebracht met die eigenzinnige mix. Eerst was er het vier tracks tellende ‘To Follow Your Spirit Into The Night’ en korte tijd later was daar het drie tracks tellende ‘Indulgence In Eternity’. Die twee demo’s werden dan nog iets later gebundeld op een cassette die de titel ‘Bewitched By Destiny’s Gaze’ mee kreeg. Nu zorgt Northern Silence Productions ervoor dat die zeven tracks ook op cd verkrijgbaar zijn. Wat we te horen krijgen is niet echt aan ons besteed. De mix van in duisternis gehulde rauwe black metal met voornamelijk rustige en romantische pianopartijen is voor ons net een stapje te ver, ook al omdat we helemaal niet staan te springen voor het rauwe stemgeluid. We zijn wel tevreden dat we het eens gehoord hebben want anders kan je je moeilijk gaan voorstellen wat het precies inhoudt. Het klinkt allemaal heel eigenzinnig. Rauwe black metal met getormenteerde krijsen lijkt ons de basis. Daar boven krijg je piano te horen, maar tussen zowat elke toon zit wat ruimte zodat je ook de black metal laag te horen krijgt. Eigenlijk zou je het moeten beluisteren om je echt een beeld te vormen, maar we zijn er zeker van dat velen onze mening zullen bijtreden en dit werkstuk uiteindelijk zullen mijden. Anderzijds kunnen we ons wel indenken dat er een bepaald publiek voor te vinden is.

Luc Ghyselen (40)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Necromantic Passions 2. To Follow Your Spirit Into The Night 3. The Enchantments Of My Grief 4. Between Here and the Hereafter, Lies the Land of Hope 5. The Shadows Of Everlasting Betrayal (Intro) 6. What Was Imparted To Me 7. Undying & Ungrateful (His Dejection…)