Lunar Spells: Medieval Shadows From An Ancient Netherworld

Hou je van rauwe en ruw klinkende black metal? Dan is de debuut-ep van het Griekse Lunar Spells misschien je ding. Het trio dat hier de dienst uit maakt – Cryptic (gitaar, vocals, synthezisers), K.C.H (bass) en V.T (drums) – zijn geen onbekenden in de Griekse black metal scene. Vier rauwe black metal tracks leveren de heren af op deze ‘Medieval Shadows From An Ancient Netherworld’. En alhoewel we wel op tijd en stond een stevige streep rauwe black metal kunnen waarderen blijven we hier toch op onze honger zitten. Nee, we gaan het eerste werkstuk van Lunar Spells niet ten gronde afkraken, maar hadden toch op (veel) meer gerekend. We zijn best te spreken over de rauwe vocalen en over het best wel melodieus klinkende gitaargeweld, maar we zijn niet echt enthousiast over de drumpartijen die net als slagwerk op een pak ketels klinkt. Ook lijkt het ons alsof de drums in een andere ruimte werden opgenomen en niet zo goed in de mix zitten. Voeg daaraan toe dat de synths een stevige klankkleur meekrijgen en je begrijpt misschien een beetje onze frustraties. Tja, niet elk debuut is een schot in de roos. Of lag / ligt onze lat dan toch iets te hoog voor Lunar Spells?

Luc Ghyselen (50)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Witchcraft Spells 2. Beyond our Darkest Paths 3. Howling Winds Of The Eternal Sea 4. Moonlight’s Depths