Sinira: The Everlorn

Sinira is een melodic black metal project van Knell, een man die het muzikale project op zijn eentje opbouwt. Hij is afkomstig uit Nacogdoches, Texas, maar kijkt voor zijn muzikale invloeden richting ScandinaviĆ« en dan meer bepaald naar de Zweedse black metal uit het begin tot midden jaren negentig. Het mag dan ook geen verwondering opwekken dat hij als invloeden namen citeert als Dissection, Vinterland en Sacramentum. ‘The Everlorn’ is het eerste full-album onder de naam Sirina nadat er eerder al een demo en twee singles op de markt werden gebracht. Het album telt acht tracks die net geen uur behappen. Vrij lang uitgesponnen (af klokkend tussen bijna zeven minuten en een stuk boven de elf minuten grens) heftige zwartgeblakerde nummers zijn je deel die alles bevatten wat nodig is om je black metal hart te bekoren. Het gaat er immers meestal heel furieus en intens aan toe met gedreven tempo’s en ritmes, donkere en rauw klinkende vocalen, Ć©n een stevige muur van geluid zonder het melodieuze aspect uit het oog te verliezen. De twee korte instrumentaaltjes die hier langskomen, ‘Souls Of The Flame’ en afsluiter ‘Omega XI’, beschouwen wij alvast als tussendoortjes en halen, naar onze smaak, de vaart uit het album. Zonder dat dit minderwaardige composities zijn vinden we toch dat de overige zes tracks het eigenlijke album uitmaken. Dit zestal zorgt er dan ook voor dat we op onze wenken bediend worden en dat we ‘The Everlorn’ van Sinira hoog aanslaan. Voldoende alvast om elke liefhebber van melodic black metal aan te sporen dit schijfje na te trekken.

Luc Ghyselen (85)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Where Starlight Does Not Shine 2. Gardens Of Pestilence 3. The Everlorn 4. Souls Of The Flame 5. Tear Ladened Skies 6. Our Final Nightfall 7. Dawnless Twilight 8. Omega XI