Los Males del Mundo: Descent Towards Death

Los Males del Mundo is een Argentijns black metal project opgestart in 2016 door Cristian Yans (gitaar) en Dany Tee (drums, vocals). Die laatste zorgt ook voor de teksten en inspiratie daarvoor vind hij bij Friedrich Nietzsche, Emil Cioran en A. Schopenhauer. Wie die filosofen kent weet dat een pessimistische wereldbeschouwing centraal staat. Ideaal voer om beklijvende zwartgeblakerde muziek bij te zetten lijkt ons. Het duo kreeg later wat versterking van Nikita Kamprad, je misschien bekend van Der Weg Einer Freiheit. Die zorgt voor de basslijnen, de mixing, de mastering en de productie. Een twee tracks tellende titelloze ep werd in oktober vorig jaar op de markt gebracht en die lokte voldoende interesse uit van het Northern Silence Productions label om aan een full-album te werken. Dat krijgen we nu middels dit vijf tracks tellend werkstuk. Na een korte rusteloze intro gaan de heren er vol tegenaan met een mix van melodic black metal en furieuze rauwere stukken black metal. Elk van de vijf tracks wordt heel energiek en gedreven door de speakers gejaagd, met net voldoende afwisseling om wat op adem te komen. Dit gebeurt allemaal zonder aan kracht en dreiging in te boeten. Echt vernieuwend is het allemaal niet, maar ons deert het alvast niet. Integendeel, wij zijn vanaf de eerste tonen van opener ‘Falling Into Nothing’ meegesleurd op deze donkere, intense en dreigende rit. Het is pas na afloop van de laatste klanken van afsluiter ‘The Heavy Burden’ dat we weer echt op adem komen. Zo’n veertig minuten duister en zwaar en beukend geweld is dan je deel geweest en daar hebben wij ons geen milliseconde van verveeld. Naast het zwaar en furieus beukend geweld krijg je bijwijlen ook heel mooi uitgevoerde melodieuze gitaarsolo’s te horen. Verder is er voldoende ruimte voor voor tempo en ritmewisselingen zodat er voldoende variatie te horen is. Dit om maar aan te geven dat ‘Descent Towards Death’ een aanrader is voor elke black metal fanaat die zodoende met Los Males del Mundo er een nieuw band / project bij heeft om van dichtbij te volgen.

Luc Ghyselen (90)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Falling Into Nothing 2. The Silent Agony 3. Eternal Circle Of Vain Efforts 4. Nothing But A Lie 5. The Heavy Burden