Heavy Feather: Mountain Of Sugar

Dit is het vervolg op ‘Débris & Rubble’ uit 2019 uitgebracht op The Sign Records. The Sign Records heeft wel meerdere bands in het retro rock genre. Denk maar aan The Riven, Honeymoon Disease, Children Of The Sün, etc. Deze Zweden verdienen zeker hun plaats op het label op basis van het debuut. Maar of er meer in zit , dat is de vraag die komt met opvolger ‘Mountain Of Sugar’? Het antwoord is zonder twijfel “ja”. Opener ’30 Days’ heeft meteen uitsluitsel. Dit is het niveau Blues Pills, Avatarium, etc. Geen wonder zeker dat deze leuke muzikanten voor de verandering uit Zweden komen. Ik vraag me soms af of iedere Zweed muzikant is. Lisa Lystam zou de zus van Elin Larsson kunnen zijn bij wijze van spreken. Ze heeft zeker veel in haar mars en moet in staat zijn het gewicht van de band te dragen. Verder heb je Matte Gustavsson (lead gitaar), Morgan Korsmoe (basgitaar) en Ola Göransson (drums). Met zijn vieren zetten ze een geluid neer dat kan wedijveren met Led Zeppelin, Cream, Janis Joplin, Humble Pie, enz. Het niveau van de nummers ligt zeer hoog en op de productie en uitvoering valt niets aan te merken. De band zet met dit album drie stappen voorwaarts. De variatie in het aanbod is ook vrij groot. De songs pinnen zich in je hoofd vast. Dus ja, het moge duidelijk zijn dat dit geen eendagsvliegen zijn en ‘Mountain Of Sugar’ het visitekaartje van de band is. Liefhebbers van klassieke rock mogen deze band zeker niet negeren.

Frederik Blieck (87)

The Sign Records

Tracklist: 1. 30 Days 2. Bright In My Mind 3. Love Will Come Easy 4. Mountain Of Sugar 5. Too Many Times 6. Let It Shine 7. Come We Can Go 8. Sometimes I Feel 9. Lovely Lovely Lovely 10. Rubble & Débris 11. Asking In Need